Production Engineer

Descrierea Companiei

Psicontrol legt zich toe op het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de ondersteuning van op maat gemaakte controllersystemen met een technologische focus op hedendaagse menselijke interfacing, draadloze communicatietechnologieën en geïntegreerde systemen. Met vestigingen in Ieper (België) en Râșnov (Roemenië) richt Psicontrol zich voornamelijk naar industriële afnemers, waarbij betrouwbaarheid cruciaal is. Zo is het vandaag toeleverancier in diverse sectoren zoals textielmachines, compressoren, HVAC en verkoopautomaten. Psicontrol heeft zijn hoofdzetel in Ieper (België) en telt wereldwijd meer dan 500 medewerkers.

Psicontrol is deel van Picanol Group, een businessunit van Tessenderlo Group (Euronext: TESB). Tessenderlo Group is een industriële groep die zich toelegt op landbouw, het valoriseren van bio-reststoffen, machines, machinebouw, elektronica, energie en het leveren van industriële oplossingen met een focus op water. ‘Every Molecule Counts’ staat centraal in de strategie van de groep: Tessenderlo Group streeft er voortdurend naar zijn producten en processen maximaal te valoriseren en waarde toe te voegen aan alles wat het doet. Voor meer informatie over Tessenderlo Group, ga naar www.tessenderlo.com.

Descriere loc de muncă

Als Production Engineer zorg je voor de voorbereiding, opstart, optimalisatie en evaluatie van de productie rond externe en interne projecten. Je maakt als het ware de vertaling van een productontwerp naar productie. Dit proces verloopt in verschillende stappen, waarin je telkens je verantwoordelijkheid draagt door:

 • Het volledige productieproces in kaart te brengen voor je specifieke projecten: je onderhoudt contacten met de collega’s van R&D, aankoop, kwaliteit, testing, productie, …
 • De productie vanaf de start van het project te begeleiden: je bouwt werkstations, maakt werkinstructies, coacht en begeleidt operatoren, programmeert de machines, …
 • Continu aan verbeteringen en/of optimalisaties te denken op het gebied van snelheid, efficiëntie, kwaliteit, …
 • Te rapporteren aan externe klanten en/of onze eigen R&D-afdeling.

Bepaalde projecten worden vanuit onze productievestiging in Roemenië geleid, waarvoor je aanwezigheid vereist zal zijn (2 tot 3 keer per jaar). Ook interessante beurzen in het buitenland pik je graag mee!

🙋‍♂️🙋 Meet the team

Je werkt in het centrale team dat de spilfiguur vormt tussen onze R&D-afdeling en onze productie. In tandem met je dichtste collega ga je alle projecten productieklaar maken en begeleiden, terwijl je elk je eigen klanten en verantwoordelijkheden behoudt. Je verantwoordelijke is ook je rechtstreekse klankbord, net als je collega.

Profil

Je behaalde een bachelor- of masterdiploma Elektromechanica/Elektronica en beschikt over een hands-on ingesteldheid, interesse in productie én een sterke verantwoordelijkheidszin. We zijn op zoek naar iemand die ervan houdt om R&D-projecten om te zetten in productietermen, die gestructureerd kan werken en zich als een vis in het water voelt als hij/zij met verschillende afdelingen in aanraking komt. We zoeken bovendien een teamspeler: je overlegt vaak met verschillende collega’s, maar neemt je verantwoordelijkheid op om zelfstandig je taken af te werken. Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Engels.

Ofertă

Je komt terecht in een internationale organisatie die de hoogste toppen scheert in haar segment. Er wordt een duidelijk opleidingstraject op maat uitgewerkt, dat zal worden aangepast naar je noden en ambities, én wordt opgevolgd door je eigen opleidingscoach. Je krijgt de vrijheid om je functie naar het hoogste niveau te tillen.

Maar wat nog?

 • Verloning volgens ervaring;
 • Maaltijdcheques van 8 EUR;
 • Flexibele werktijd (work-life balance is voor ons geen loos begrip);
 • Acht mogelijke thuiswerkdagen per maand;
 • Tot 29 vakantiedagen;
 • Interessant cafetariaplan met de mogelijkheid tot leasewagen, leasingfiets, …;
 • Cao 90-bonus;
 • Groeps- en hospitalisatieverzekering;
 • Mentale en fysieke gezondheid staan voorop, getuige onze Picanol Group Strava Club en de vele collega's op de Mondi Run, de 100 km van Ieper, of de Kemmelbergtrail, … Maar een frietje of een afterwork drink op vrijdag slaan we ook niet af;
 • ...
Categorie
Production
Departament
PsiControl Production Staff
Nivel de experiență
Entry Level
Companie
Psicontrol
Țară
Belgia
Oraș
Ieper
TRIMITEȚI CV ACUM